Azt mondom, Csepel, mi jut róla eszükbe? Az idősebb generációk tagjai számára ez a szó egyet jelent egy korszakkal. Egy gyár, ami mára jórészt történelem. Egy gyártelep, Weiss Manfréd neve, az egykor 35.000 főt számláló munkaközösség, no meg a híres kerékpár, aminek modern, formás, nívós darabjait ma is megcsodálhatjuk útjainkon.

2013 tavaszán “Volt egyszer egy Csepel Művek” címmel performatív kiállítás, vizuális rekonstrukció, és hangjáték született, ami megidézte a régi idők sokszínű világát.

A kerékpározás, a kerékpár története jó régre nyúlik vissza az idők során.

Az egymás mögött, egy vonalban futó két kerék eszméje – mai tudásunk szerint – egy Sivrac nevű franciában merült fel 1690 körül. Célérifere-nek nevezte a játékszernek minősíthető mozgó faállványt.

Több mint egy évszázad múlt el, amikor egy Karl von Drais nevű német erdész lépett a porondra, és megkonstruálta hasonló módon működő, két lábbal hajtott szerkezetét: ám ő a szerkezet mellső kerekét már kormánnyal látta el, s ez lehetővé tette, hogy városi utcákban is közlekedhessen.

1839-ben az angol K. Macmillan pedálhajtással tökéletesítette a kerékpárt. A francia E. Michaux az 1867. évi párizsi világkiállításon már olyan gépet mutatott be, melynek több alkatrésze már acélból készült: járművét ő nevezte el velocipédnek. Ezt követően közkedvelt sporttá vált Nyugat-Európában a kerékpározás.

A “bicycle”-nek nevezett alkalmatosság fő hibája az volt, hogy az egyenetlen utakon és a macskaköves utcákon kíméletlenül rázott. Ennek megoldására többféle variáció született, közülük egy skót állatorvos – J. B. Dunlop – ötlete vált be, a felfújható gumitömlő, 1888-ból.

No de térjünk vissza a magyarországi történetre, ami a kerékpárokat illeti. A Csepel Zrt. ma Magyarországon az egyetlen olyan cég, amely teljes körű kerékpár gyártást folytat. Az 1928-ban Weiss Manfréd által alapított gyár az államosítást követően a Csepel Művek részeként működött tovább, és gyártotta a sokak által jól ismert Csepel bicikliket.

Jelenleg több mint 50 fajta biciklit gyártanak Csepelen, sokféle felhasználásra: a városi utakra készült mindennapi használaton túl gondolnak azokra a bringa mániásokra is, akik hegyen-völgyön, úttalan utakon, bármiféle időjárási körülmények közt nekivágnak, kerekeik alá hajtva a világot!

A modern kerékpárok minden olyan szükséges felszereltséggel rendelkeznek, ami a kor elvárásai kapcsán akár biztonsági, akár használhatósági szempontból fontos, így lesznek a ma embere számára könnyen kezelhető, mindennapi társak, legyen akár egy óra szabadidejük egy kis városi bringázásra, vagy használják nap mint nap elektromos változatban, hiszen a modern kor lehetőségei már ezt is megengedik számukra.

A gyártók mellett természetesen léteznek műkedvelő mágusok, akiknek keze munkája nyomán egy régi darab valódi ékkő lesz újra, aminek fénye a régi idők tükrében újra csillog. Ezek az emberek szívüket-lelküket beleteszik egy-egy kerékpár felújításába, így aztán legtöbb esetben nem is válnak meg a felújított darabtól, miután elkészültek vele.

Izgalmas és változatos történet, aminek szerencsére van jövője! Amíg a mozgás örömét kedvelők a világ felfedezésének e formáját választják, addig mindig szükség lesz új, egyedi kerékpárokra.

 

Források:

http://biciklopedia.hu/a-kerekpar-tortenete
http://schwinn-kispest.hupont.hu/2/csepel-kerekpar-tortenet