Talán van is odahaza, valahol a lakásban? Vagy minden vágyuk, hogy egyszer, egy kellemes vasárnap délelőtt néhány órát töltsenek előtte, mint a királykisasszonyok a mesében?

A szíve mélyén sok nő álmodik egy ilyen darabról, ami lehet egy korabeli biedermeier, vagy szecessziós darab akár. De miért is mondanánk le egy modern, de funkciójában a korábbiaknak megfelelő kedves példányról. Elképzelem, ahogy most néhányan Önök közül lehunyt szemmel és mosollyal az arcukon ábrándozni kezdenek egy ilyen délelőttről!

Csupa finom púderillat, kedves kis virágcsokor, hajkefék, csatok, szalagok…Mint egy lányregényben. De miért is ne válhatna valóra az álom! Nem kell feltétlenül óriási darabnak lennie, mert a lényeg úgyis a szertartáson van. Az időn, amit arra áldoznak, hogy valódi frizurát varázsoljanak a rakoncátlan fürtökből, akár a kislányuknak is, vele együtt töltve a napfényes délelőttöt.

A fésülködőasztaloknak számtalan csodás változata létezik. Legtöbbjük titkokat rejtő kis tároló rekeszekkel bír, de lehet, hogy csak egy gyönyörű, ékes tükör adja vissza a vele szemben ülő hölgy mosolyát és a készülődés perceit, óráit.

Egyeseken akár több tucat piperét is tárolhatunk, míg másokra épp csak a kedvenc illatunkat hordozó parfümös üvegcse és hajkefénk kerül. Elképzeltem magam, ahogy ott ülök előtte, és Önök?

Az óriási tükörben látom a szobát magam körül, rengeteg szép virágot, szobanövényt, néhány könyvespolcot, rajtuk rengeteg könyvvel, aztán egy kényelmes díványt, ahol kedvemre olvasgathatok. Ez aztán andalító környezet, egy jó kis szunyókálásra csábít.

A fésülködő asztalok olyan sokfélék, akár a tulajdonosaik, akik szívügyüknek tekintik, hogy a féltve őrzött darab mindig csillogva és tisztán várja, hogy tulajdonosa örömére szolgálatát tegye otthonában.

Volna kedve egy ilyen egyedi darabhoz? Szeretne rácsodálkozni a korabeli darabokra? A Galéria Savaria online piacterén sok szép, egyedi, antik darabot fedezhet fel, ha ellátogat hozzánk:

https://galeriasavaria.hu/termekek/butor/fesulkodo-asztal/