Csupán néhány hónap telt el azóta, hogy útjára indítottuk a licit funkciót, most újabb kiegészítéssel bővítjük az aukciózás lehetőségét.

Ezentúl eladóként te döntheted el, hogy az alapbeállítás szerinti licitlépcsővel indítod az aukciót vagy saját licitlépcsőt határozol meg.

Licitlépcső

Mi a különbség az alapbeállítás és a saját licitlépcső között?
Alapbeállítás szerint a licitlépcső a termék aktuális árának függvényében változik. Ahogy a vevőid egymást felüllicitálva növelik a terméked árát, úgy növeljük automatikusan a licitlépcsőt is. Pl.: ha a terméked aktuális ára 10.000 és 24.999 Ft közötti, a licitlépcső 1.000 Ft, azaz a következő licitálónak minimum 1.000 Ft-tal nagyobb összegben kell licitálnia. 25.000 Ft felett ez az összeg 2.000 Ft-ra növekszik. Az aukciósházak ezt a megoldást alkalmazzák világszerte, azaz ársávokat határoznak meg és ehhez igazítják a licitlépcsőt.
A licitlépcsőt meghatározó táblázatunkat a súgóközpontunkban találod.

Ha úgy gondolod, hogy egyedi licitlépcső meghatározásával nagyobb eséllyel és magasabb áron tudod értékesíteni a termékedet, határozz meg saját licitlépcsőt.
Saját licitlépcső esetén a termék aktuális árát nem veszi figyelembe a rendszer, a licitlépcső az aktuális ártól függetlenül az általad meghatározott fix összeg marad.

Tegyük fel, hogy a termékedet 50.000 Ft-ért indítod és 10.000 Ft-os saját licitlépcsőt határozol meg. Alapbeállítás szerint a licitlépcső ebben az esetben 5.000 Ft lenne, azaz az aukción résztvevő felhasználóknak minimum 5.000 Ft-tal nagyobb összegben kell licitálniuk az előző licithez képest, pl. 50.000 Ft után 55.000 Ft az aktuális licit. A licitlépcső összege folyamatosan növekszik, ahogy a következő ársávba kerül a termék aktuális ára. 100.000 Ft felett vált 5.000 Ft-ról 10.000 Ft-ra és így tovább. (lásd a táblázatot a súgóközpontban)

Mivel saját licitlépcsőt határoztál meg, az aktuális ártól függetlenül fix 10.000 Ft lesz a licitlépcső. A fenti példánál maradva 50.000 Ft után ebben az esetben 60.000 Ft lesz az aktuális licit.
Amit fontos észben tartani, hogy saját licitlépcső esetén nem növekszik a licitlépcső összege, ez minden esetben az általad meghatározott fix összeg marad.

Kóstolj bele az aukciózás izgalmas világába, ha még nem tetted meg.

Még valami: hamarosan egy újabb aukciózást is érintő nagyszabású bejelentéssel készülünk, amit először a Facebook oldalunkon teszünk közzé. :)

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is: