Frissítés: Útjára indítottuk az átdolgozott értékelési rendszert, bővebben itt olvashat róla.

Az értékelések fontos szerepet töltenek be a Galéria Savarián. Mivel a vásárlók és az eladók visszajelzést küldhetnek arról, hogy mennyire voltak megelégedve a tranzakcióval (termékkel, illetve a másik felhasználóval), ezáltal nemcsak egymást segítik a későbbi adásvételekben, hanem a Galéria Savariát is biztonságosabbá teszik.

Ezidáig felhasználóink ugyanolyan módon értékelhették azokat az adásvételeket is, amelyek valamilyen oknál fogva meghiúsultak, mint a sikeres adásvételeket.

Az értékelési rendszer hamarosan átalakításra kerül, amely a közösségünk által jelzett hiányosságokra ad megoldást.

Az új értékelési rendszer az alábbi változásokat hozza magával:

  • A sikertelen tranzakciót nem lesz lehetőség negatív és semleges értékeléssel minősíteni. Hiszen ha egy tranzakció nem jött létre, nincs is mit értékelni. Természetesen továbbra is lesz lehetőség (és kell is) jelezni, ha egy adásvétel meghiúsult.
  • Nem kell tartani a bosszúból adott értékelésektől, az új rendszer nem ad erre lehetőséget.
  • Sokan tartva a bosszúnegatív értékeléstől, vagy talán csak jóhiszeműségből semleges minősítéssel értékelték azokat a felhasználókat, akik alapvető vásárlói vagy eladói kötelezettségüknek nem tettek eleget. Pl.: a vásárló nem jelentkezett a megvásárolt termékért. Bosszantó, ha egy vevő megvásárolja a terméket, de végül nem jelentkezik érte.
    Mivel a semleges értékelések miatt ezek a felhasználók rejtve maradtak, más felhasználóknak is bosszúságot okoztak a meggondolatlan vásárlásaikkal.
    Az átdolgozott értékelési rendszerben elegendő lesz megjelölni a sikertelenség okát, így nem kell semleges és negatív értékelések között dönteni.
  • Az új rendszerben a sikertelen tranzakciók értékelésével, azok súlyát mérlegelve pontszámot rendelünk annak a felhasználónak a fiókjához, akinek a mulasztásából nem teljesülhetett az adásvétel. Ez a pontszám megkönnyíti a rendszer számára, hogy kiszűrje azokat a felhasználókat, akik nem veszik figyelembe a Galéria Savaria szabályait és irányelveit és ezzel bosszúságot vagy csalódottságot okoznak a többi felhasználónak.

Szeretnénk még hatékonyabb eladási és vásárlási felületet biztosítani felhasználóinknak, ezért arra kérjük, hogy ha van véleménye az értékelési rendszerrel kapcsolatban, azt ossza meg velünk.

Volt már kellemetlen tapasztalata vagy olyan esete, amikor jogtalan értékelést kapott? Mit gondol az új értékelési rendszer tervéről?

Véleményét itt vagy a Facebook oldalunkon várjuk.