Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a nyári hónapok ellenére – amely az év többi hónapjához képest általában csendesebb időszaknak számít az online kereskedelemben – a felhasználók, a feltöltött hirdetések és a vásárlások számában is jelentős növekedést ért el a Galéria Savaria.

Az aktív felhasználóink már megszokhatták, hogy folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Galéria Savaria egy olyan online piactér legyen, amit örömmel és megelégedéssel használhatnak. Ezek a munkák időnként kisebb változtatásokban, meglévő funkciók finomhangolásában nyilvánulnak meg, máskor nagyobb fejlesztések, új funkciók bevezetését jelentik, úgy mint, a videófeltöltés lehetősége a hirdetésekhez vagy a Galéria Savaria angol nyelven történő elérhetővé tétele, hogy az utóbbi hetek nagyobb fejlesztéseit említsük.

Az elmúlt hónapokban azonban olyan funkciók bővítésére is nagyobb hangsúlyt fektettünk, amelynek nincsenek látható jelei, pontosabban inkább már csak annak pozitív hatását tapasztalhatják meg felhasználóink. Ezek a csalásvédelmi rendszer működését érintő fejlesztések.

A növekvő felhasználói közösség azt is jelenti, hogy nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk azon vásárlók, illetve eladók kiszűrésére, akiknek nincs helyük a Galéria Savarián.

Hogyan védi a Galéria Savaria a felhasználóit?

Amikor felhasználóink véleményét kérdezzük arról, hogy mi az, amit kedvelnek a Galéria Savariában, rendszeresen olyan visszajelzéseket kapunk, amelyek az oldal megbízhatóságát emelik ki. Felhasználóink véleménye szerint a Galéria Savaria közösségét nívósabb, megbízhatóbb felhasználói kör alkotja és ezért pozitívabb vásárlói és eladói élményben van részük, mint amit más felületeken megtapasztalhattak.

Mi teszi biztonságosabbá a Galéria Savariát?

  • Továbbfejlesztett értékelési rendszer
    A Galéria Savarián a felhasználók értékelést írnak egymásról adásvételt követően. Ez az értékelés mindenki számára publikus a felhasználó adatlapján. Sőt, a Galéria Savaria értékelési rendszere nem teszi lehetővé, hogy a felhasználók semleges értékelés mögé bújjanak, illetve a vétlen felhasználóknak sem kell „bosszúból adott értékelés” miatt elhallgatniuk valódi véleményüket. A Galéria Savaria értékelési rendszere működésénél fogva megakadályozza a valótlan, igazságtalan értékelések adását.

 

  • Kötelező regisztráció, eladók esetén további ellenőrzési folyamat
    Ahhoz, hogy valaki vásárlója legyen online piacterünknek kötelező regisztrálnia. Nincs regisztráció nélküli, álnéven történő vásárlás. Online piacterünkön megkülönböztetünk alapszintű és teljeskörű, ún. biztonsági regisztrációt. Az alapszintű regisztrációval rendelkező vásárló korlátozottan használhatja a Galéria Savariát. Az eladók ugyanakkor saját belátásuk szerint egyéb vásárlókat szűrő beállítási lehetőségek mellett kiköthetik azt is, hogy csak teljes regisztrációval rendelkező vásárló számára engedélyezik a vásárlást.
    Az eladói státusz aktiválását további biztonsági intézkedés előzi meg. Ahhoz, hogy valaki a Galéria Savaria eladójává váljon, egy ún. eladói fiókaktiválási folyamaton kell végighaladnia és a felkínált ellenőrzési opciók egyikét választva szerezheti csak meg az eladói státuszt.

 

  • Csalásvédelmi rendszer
    A Galéria Savaria biztonsági rendszere a leadott értékelések, illetve a felhasználó tevékenysége alapján limitálhatja vagy súlyos szabálysértés esetén teljesen korlátozhatja egy felhasználó fiókját. Korlátozás esetén a felhasználó kapcsolódó fiókjai is megöröklik a tiltást, illetve új regisztráció indítását sem teszik lehetővé.

Milyen további biztonsági lépéseket tettünk?

Az évek során olyan biztonsági elemeket építettünk az oldalba, amelyek figyelik azokat a felhasználói tevékenységeket, amelyek gyanúra adhatnak okot. Ennek a rendszernek a bővítésén dolgoztunk az elmúlt időszakban. A fejlesztés célja, hogy lehetőség szerint már azelőtt kiszűrjük a rossz szándékkal érkező felhasználót, még mielőtt kellemetlenséget okozna bármely felhasználónknak.

Ha egy felhasználói fiók korlátozásra kerül, a felhasználó számára új regisztráció indítását sem tesszük lehetővé. Megadhat akár más nevet, elérhetőségi adatokat, a korábbinál nagyobb hatékonysággal tudjuk kiszűrni ezen felhasználókat, akik egy aktív korlátozás megkerülésére tesznek kísérletet.

Úgy gondoljuk, hogy a fejlesztéssel további hatékony lépést tettünk abba az irányba, hogy a Galéria Savaria a növekvő felhasználói közösség ellenére is minimalizálja a csalási kísérletek számát.