Az értékelések a Galéria Savaria online piactér egyik alappilléreit jelentik. Ha tranzakciót bonyolít, azaz elad vagy vásárol a Galéria Savaria rendszerén keresztül, értékeléseket szerez, amelyek megjelennek a publikus adatlapján. Az értékelések segítségével a felhasználók megoszthatják másokról és a tranzakciókról alkotott véleményüket, illetve tapasztalataikat a közösség többi tagjával.

Idővel a Galéria Savaria felhasználók hírnevet és bizalmat építhetnek ki az értékelések segítségével, amelyekről a felhasználók könnyedén tájékozódhatnak a felhasználó adatlapját böngészve.

Az értékelési rendszeren olyan módosításokat végeztünk, amelyek segítségével a felhasználók még pontosabb képet kaphatnak az eladókról, illetve a vásárlókról.

Az újdonságokat 3 pontban szedtük össze:

I. Értékelési pontszám
Bevezettünk egy új statisztikai mutatót, amelyet értékelési pontszámnak neveztünk el és a felhasználó adatlapján, a felhasználónév mellett tűntetjük fel. Ez lesz az egyik legfontosabb statisztikai mutató a felhasználó adatlapján.
Az eladók és a vásárlók minden egyes tranzakciót értékelhetnek. Az értékelés egy minősítésből – ez lehet pozitív, semleges, illetve negatív – valamint egy rövid megjegyzésből áll.

Ezek a minősítések határozzák meg az értékelési pontszámot:

  • +1 pont jár minden pozitív értékelésért
  • Nem jár pont a semleges értékelésért
  • -1 pont minden negatív értékelésért

A statisztikai mutató kiszámításakor a felhasználó összes értékelését figyelembe vesszük. Ezek után még nagyobb szerepet kapnak a pozitív értékelések, hiszen a magasabb értékelési pontszám jóhírnevet, megbecsülést és tekintélyt jelent a Galéria Savarián.
A pontszámokat sávokra osztottuk fel, a pozitív értékelések gyűjtésével újabb szinteket érhet el a felhasználó, amelyeket megkülönböztető ikonokkal jelölünk.

Gyűjts minél több pozitív értékelést, hogy kiváltsd az újabb szintekért járó jelvényeket. Sőt, eladóként a későbbiekben előnyösebb pozícióban szerepelnek majd termékeid.

II. Pozitív értékelések aránya
A pozitív értékelések aránya ugyancsak fontos mutatónak számít, ha egy felhasználó megbízhatóságáról, sikeres tranzakcióiról szeretnénk képet kapni.
Ezt a mutatót mostantól egy módosított algoritmussal végezzük, amely az eddigieknél még pontosabb eredményt ad majd és a semleges értékelések nem javítják a pozitív értékelések százalékos arányát.

A mutató kiszámítása az alábbi képlet szerint történik és az utolsó 12 hónap értékeléseit vesszük figyelembe:
pozitív értékelések / ( pozitív értékelések + negatív értékelések)

III. Teljesen új felhasználói adatlap
A korábbi adatlap és értékelések aloldalakat összevontuk és ezentúl egyetlen oldalon tájékozódhatsz egy felhasználóról, beleértve az értékeléseit, illetve rövid bemutatkozását, amennyiben a felhasználó kitöltötte az erre vonatkozó információkat.
A felhasználói adatlap egy további blokkal is bővült, amelyben a felhasználó személyét igazoló mutatókat jelenítjük meg. Így előtérbe kerülnek az olyan bizalmat növelő tényezők, mint a megerősített telefonszám, ellenőrzött e-mail cím, valamint a pozitív tranzakciók száma, amelyek további sikeres tranzakciókhoz segíthetik a felhasználókat.

Úgy gondoljuk, hogy az értékelési rendszeren végzett bővítéssel a Galéria Savaria felhasználói még könnyebben és hatékonyabban tájékozódhatnak majd a közösség többi tagjáról.
Gyűjtsd a pozitív értékelések után járó pontokat és a jó hírnév építésével növeld jövőbeni tranzakcióid esélyét a Galéria Savarián.