Számunkra fontos, hogy online piacterünkön egyetlen eladónak és vásárlónak se kelljen jogtalan értékeléstől tartania. A Galéria Savarián a sikertelen adásvételeket nem semlegessel vagy negatívval lehet értékelni, hanem a sikertelenség okát kell megjelölni. Ez az alapja online piacterünk alatt működő értékelési rendszernek és többek között ennek köszönhető, hogy a Galéria Savarián a felhasználók valós véleményüket osztják meg az adásvételben részt vevő partnerről, mivel a rendszer nem teszi lehetővé a bosszú negatívok vagy jogtalan semleges értékelések adását.

A Galéria Savarián nincs bosszú negatív vagy jogtalan semleges értékelés.

Ezen az értékelési rendszeren végeztünk egy kisebb finomhangolást.

Ha eladóként értékelt egy sikertelen adásvételt a Galéria Savarián, ezidáig az alábbi okok közül választhatott:

  • a vásárló nem jelentkezik, nem fizeti ki a terméket
  • a termék meghibásodott, elveszett, máshol el lett adva
  • más okokból nem jött létre az adásvétel

Előfordult, hogy az eladók több olyan esetben a „más okokból nem jött létre az adásvétel” opciót választották, amikor valójában a „vásárló nem jelentkezik, nem fizeti ki a terméket” opció lett volna helyénvaló.

Azt tapasztaltuk, hogy ezek az esetek kivétel nélkül egy kategóriába tartoztak, azaz: A vevő jelentkezett, de húzta az időt és hiába kérte az eladó a termék kifizetését, hogy aztán postázhassa az árut, a vevő csak ígérgetett és halogatta a termék átvételét.

Kiderült, hogy nem minden eladó számára volt egyértelmű, hogy ez az eset kifejezetten az első, azaz „a vásárló nem jelentkezik, nem fizeti ki a terméket” kategóriába tartozik. Éppen ezért ezt a kategóriát egy további opcióval bővítettük, nevezetesen: a vásárló halogatja az átvételt

Mostantól tehát ez az opció a „a vásárló nem jelentkezik / nem fizeti ki a terméket / halogatja az átvételt” nevet viseli, és ezen 3 opció közül kell kiválasztani a sikertelenség konkrét okát.

Ez a kiegészítés lehetővé teszi, hogy a hamarosan életbelépő értékelések alapján korlátozó algoritmus hatékonyabban szankcionálja azokat a meggondolatlan vásárlókat, akik az eladókat hitegetve, az időt húzva végül lemondják a vásárlást.

Kapcsolódó cikk: