A csomagolás amúgy is művészet, hát még ha arra gondolunk, hogy egy féltve őrzött, törékeny műalkotás, szobor vagy bármilyen más tárgy utaztatásáról kell gondoskodnunk.

Miért fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk a csomagolásnak? Ha megsérül a szállítás közben a darab, akkor a vásárló és az eladó is bosszankodhat, mindenkit kár ér! Nem beszélve arról, hogy partnere tökéletesen elégedett lesz a tranzakcióval, ha gondosan csomagolva érkezik a megvásárolt, rég áhított kincs.

Azért is gondoltuk, hogy ezeket a gondolatokat megosztjuk, mert a szállítás közben nem úgy bánnak a csomagokkal, ahogy mi magunk tennénk: hímes tojásként hordoznánk a tenyerünkön.

Ezeknek a törkény daraboknak a csomagolásánál a legfontosabb szempont, hogy a csomagolóanyag rugalmas, a tárgy formájához könnyedén illeszkedő, ugyanakkor a rázkódásokat, a csomag mozgatását könnyedén követő anyagból legyen.

DSCN4798   DSCN4802

Erre kiváló megoldás a légbuborékos fólia, vagy apró szemű térkitöltő anyag, sőt, a kettő kombinációja! Érdemes erős kartondobozt választani, amibe akár térelválasztó lapokat is betehetünk, a tárgy alakjától, formájától és nagyságától függően. Érdemes több rétegben, akár ragasztószalaggal rögzíteni a tárgyat, hogy az őt érő rázkódások hatása minél kisebb legyen.

DSCN4806  DSCN4808

A légbuborékos fóliával csomagolt és térkitöltő anyaggal körülvett csomagok esélye bármilyen sérülésre töredéke annak, ha tegyük fel csomagoló-vagy akár újságpapírral vesszük körbe, béleljük ki a dobozt, amiben a törékeny tárgy utazik.

Kényesebb darabokat akár dupla csomagban is küldhetünk, ennyit igazán megér a vevő öröme, valamint a tudat, hogy mi mindent megtettünk a tökéletes csomagolás érdekében.

Bízunk abban, hogy Ön  és vásárlója is elégedettek lesznek ha figyelembe veszik ezeket az egyszerű, de hasznos tanácsokat!