Tegnap egy többhetes előkészületet igénylő fejlesztést élesítettünk. Bemutatjuk a megújult Üzenetek oldalt.

Az üzenetek a Galéria Savaria leggyakrabban használt funkciója. A vevők és az eladók ezen a felületen tarthatják egymással a kapcsolatot, pontosíthatják a meghirdetett tárggyal kapcsolatban felmerülő kérdéseket, szállítási és fizetési feltételeket.

Sőt, a Galéria Savarián –  más piacterekkel ellentétben egyedülálló módon – vásárlást követően is ezen a felületen folytathatják az adásvétel részleteinek megbeszélését. Ezt felhasználóink nemcsak a kényelmi szempont miatt szeretik, hanem azért is, mert biztonságot is nyújt egyben.

Nagyon jónak tartom, hogy olyan a rendszer, hogy az eladók ki tudják kerülni a nem jelentkező vásárlók bosszúnegatívját. Más eladási fórumon olyan tapasztalatom volt hogy miután a vásárló nem jelentkezik kénytelen voltam leadni egy semleges értékelést. Ez után a vásárló azzal honorálta , hogy az eladót lenegatívozta. Itt a belső levelezés és a kivizsgálás miatt nagyon jónak tartom hogy nem fordul elő. Másik ami nagyon kedvező, hogy az ügyfélszolgálat gyorsan és segítőkészen reagál.
S. Anna
[…amit igazán jónak tartok a Galéria Savariában, az …] a biztonság, mind eladói, mind vásárlói szempontból. Ezen kívül nagyon értékelem, hogy vásárlás után is le lehet folytatni a levelezést itt, mert ez sok vitát megelőz, illetve vitás kérdésekben minden látható. Nem utolsó sorban nagyon szeretem, hogy az oldalt a minőség is jellemzi. Köszönet a munkájukért! Remélem még sokáig felhasználó lehetek itt.
Hné. Anna

Mi változott?

Új megjelenés, eladást és vásárlást segítő kiegészítések

Vásárlási funkciógombok

  • A beszélgetés mellett, jobb oldalt egy rövid összefoglaló található arról a termékről, ami a beszélgetés tárgyát képezi.
  • Mostantól a beszélgetésen belül is megjelennek a vásárláshoz szükséges funkció gombok. Ez fix áras hirdetés esetén a Megvásárolom és az Ajánlatot teszek gombok, aukciós hirdetés esetén a Licitálok és a villámáras, azonnali vásárlást biztosító gomb. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a kiegészítés óriási könnyebbséget jelent majd a vevők számára. A szükséges részletek pontosítása után anélkül tudják megtenni ajánlataikat vagy tudják elindítani a vásárlást, hogy ehhez el kellene hagyniuk az üzeneteket.
  • A funkció gombok mellett a vevőnek megjelenik egy További fotók kérése gomb is. Erre kattintva egy általános sablonüzenetet töltünk be, amit a vevő igényei szerint kiegészíthet, módosíthat. Ez szintén korábbi tapasztalatból fakadó kiegészítés. A vevők és sokszor az eladók számára sem volt egyértelmű, hogy a Galéria Savaria üzenőfelületén hogyan kérhetnek, illetve oszthatnak meg további fotókat a tárgyról.

Most az eddiginél kisebb felületen görgethetők az üzenetek. Miért?

Korábban az üzenetek az egész oldalon végigfutottak, tehát ahogy nőtt az üzenetek száma, úgy nőtt vele együtt az oldal magassága is. Mostantól egy fix magasságú ablakon belül jelennek meg és ezen belül görgethetők az üzenetek.

A jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Galéria Savaria valamennyi funkciója – így az üzenetek olvasása és írása – más készülékeken (mobiltelefon, tablet) is kényelmesen elérhető és használható legyen. Az üzenetek megjelenítésén végzett módosítás többek között ezt a folyamatot készíti elő.

Akik régóta velünk tartanak már tudják, hogy a Galéria Savariánál hosszútávon gondolkozunk. Annak érdekében, hogy a Galéria Savaria még jobb piactérré váljon és az eladókat még több vásárlóhoz, a vevőket még több kincshez segítse, előfordul, hogy olyan módosítást kell eszközölnünk, ami elsőre nem feltétlenül nyeri el mindenkinek a tetszését, hiszen elsőre ismertelen, szokatlan, „új”. Ugyanakkor később, ahogy a nagy kép összeáll, végül mindenki számára érthető lesz.

Biztosak vagyunk benne, hogy pár nap elteltével, ahogy az új felületet használatba veszik felhasználóink, már nem érezhető szokatlannak az új megjelenés.

Képek

Érthető, hogyha a vevő további fotókat szeretne látni magáról a tárgyról vagy annak bizonyos részleteiről még mielőtt a vásárlás mellett döntene.

Bővítettük a képcsatolás lehetőségét is, mostantól 10 nagyfelbontású kép csatolható az üzenetekhez. Mivel ez minden üzenetre igaz, tulajdonképpen végtelen számú kép csatolható egy beszélgetéshez.

Információs sáv az eladóknak

Információs sáv az eladóknak

A Galéria Savarián az eladók meghatározhatják, hogy kivel szeretnének üzletet kötni.

  • A tiltólistán beállíthatják, hogy egy adott felhasználóval nem szeretnének a jövőben sem üzenetet váltani, sem üzletet kötni.
  • A vásárlói követelmények segítségével megszabhatják, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy felhasználónak ahhoz, hogy vásárolhassanak tőlük.

    – Ilyen feltétel lehet például az, hogy csak ellenőrzött vevővel kívánnak üzletet kötni
    – De akár az át nem vett termékek száma alapján is tilthatják a vásárlást.

Eddig az eladók semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy a vevő miért nem tudja befejezni a vásárlást, ez több félreértésre is okot adhatott.

Mostantól, ha egy eladó egy olyan vevővel vált üzenetet, aki megfelel valamelyik vásárlást tiltó korlátozásnak, az eladónak az üzenetek oldal egy információs sáv jelenik meg erről.

Vakáció

Vakáció jelzés

Ha egy eladó aktiválja a vakáció funkciót, eldöntheti, hogy a vakáció ideje alatt engedélyezi-e a vásárlást vagy egyszerűen csak arra szeretné felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a szabadság ideje alatt lassabb lehet az adásvétel lebonyolítása.

Bárhogy is dönt az eladó, egy tájékoztató sáv jelenik meg az üzenetek oldalon, ami a vakáció részleteire vonatkozóan ad tájékoztatást.

Mi várható még?

A közel jövőben olyan kiegészítések bevezetését tervezzük, amelyek lehetővé teszik, hogy az üzenetek írása és olvasása mobilon és tableten is ugyanolyan kényelmes legyen, mint asztali gépen. Emellett több olyan funkcióval is bővítjük az üzeneteket, amikről meg vagyunk győződve, hogy egyszerűbbé teszik a vásárlás és az adásvétel lebonyolításának folyamatát.