A Galéria Savariánál folyamatosan kutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel sikeres üzlethez segíthetjük oldalunk eladóit és vásárlóit. A hét elején egy olyan funkciót tettünk elérhetővé az oldalon, amely úgy gondoljuk, hogy jelentősen növelheti a sikeres adásvételek számát. Az elmúlt pár nap tapasztalatai rendkívül pozitívak, hiszen már most számos sikeres adásvétel köttetett csak ennek a kiegészítésnek köszönhetően.

A Galéria Savarián a felhasználóknak lehetőségük van „megfigyelni” egy terméket. A hirdetés megfigyelésével az egy elkülönített listába (Megfigyelt termékek) kerül, ahol a felhasználó a későbbiekben könnyen megtalálhatja a számára érdekes hirdetéseket. Emellett a hirdetést érintő fontosabb változásokról értesítést küld a rendszer az érdeklődő számára. Bővebben a megfigyelés funkcióról

Az, hogy egy terméket kik figyeltek meg nem publikus információ, a felhasználók anonim módon követhetik nyomon a hirdetéseket. Az eladók számára mindössze az adott termék megfigyelőinek száma érhető el, amely fontos indikátora annak, hogy a hirdetés hány felhasználó érdeklődését keltette fel.

A felhasználók többsége azért követ figyelemmel egy terméket, mert érdeklődik iránta és elképzelhető, hogy idővel a vásárlás mellett dönt. A legújabb fejlesztésünkkel egy olyan eszközt tettünk elérhetővé az eladók számára, amellyel elősegíthetik a sikeres üzletkötést, hiszen kedvezményes ajánlattal kereshetik fel a termék megfigyelőit, leendő vásárlóit. Ki ne szeretne exkluzív ajánlatot kapni egy olyan termékre, amely iránt komolyan érdeklődik? Mivel az eladó egy megfigyelőnek csak egy ajánlatot küldhet az adott termékre vonatkozóan, az eladónak valóban jól meg kell fontolnia, hogy milyen árat kínál a leendő vásárlónak annak érdekében, hogy sikeres üzletet köthessenek.

Mi az az Ajánlat a megfigyelőknek?

Figyelem! Az Ajánlat a megfigyelőknek funkció a bejegyzés megírásakor tesztüzemben működik. Idővel csak bizonyos feltételeknek megfelelő eladók számára lesz elérhető.

Az eladók egyedi ajánlatot küldhetnek a termék megfigyelőinek, így akár jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak meg egy olyan terméket, amely iránt érdeklődést mutattak. A megfigyelők személye anonim marad, az eladó továbbra is csak a megfigyelők számát látja, azaz hogy legfeljebb hány érdeklődő kapja meg az aktuálisan küldött ajánlatot.

A megfigyelőknek küldött ajánlatok a hagyományos ajánlatokhoz hasonlóan 48 óráig érvényesek. A megfigyelőknek ennyi idő áll a rendelkezésükre, hogy elfogadják az eladó kedvező ajánlatát.

Mivel az ajánlatot egyszerre több megfigyelő is megkaphatja, ez esetben különösen fontos, hogy az érdeklődők gyorsan reagáljanak, hiszen az vásárolhatja meg a terméket, aki elsőként fogadja el az ajánlatot. Mindezekről a megfigyelők is egyértelmű tájékoztatást kapnak.

Mikor használható a funkció?

Az Ajánlat a megfigyelőknek funkció akkor használható, ha:

  • A hirdetés nem aukciós típusú és legalább 10 napja aktív 2019. december 6: a működést módosítottuk, a 10 napos figyelés eltávolításra került

  • legalább 1 megfigyelője van a terméknek

  • nem többdarabos termék

Hasznos információk

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a funkció működésével kapcsolatban:

  • Az eladó egy megfigyelőnek csak egy ajánlatot küldhet, ezért érdemes jól megfontolni az ajánlat összegét

  • Egy nap maximum 3 termék megfigyelőinek küldhető ajánlat
    A funkciót használva a felugró ablakban az eladó megtekintheti, hogy az adott terméknek hány aktuális megfigyelője van és közülük hányan kaptak már ajánlatot, illetve hány új megfigyelőnek küldhető ajánlat.

  • Erre a típusú ajánlatra az érdeklődők nem tudnak viszontajánlatot küldeni

  • A megfigyelők felhasználóneve továbbra sem ismert az eladó számára

  • Az eladó nem kap információt az ajánlat elutasításáról, az anonimitás ebben az esetben is garantált

Hogyan küldhetek eladóként ajánlatot a megfigyelőknek?

  • Lépjen az Eladó termékeim oldalra.

  • Keresse meg a terméket.

  • A További opciók listában válassza az Ajánlat a megfigyelőknek menüpontot.

  • Írja be az ajánlat összegét.

  • Kattintson a Küldés gombra.

Nem szeretnék ajánlatot kapni megfigyelőként, hogyan tudom kikapcsolni a funkciót?

A felhasználó saját belátására bízzuk, hogy vár-e egyedi ajánlatokat az általa megfigyelt termékekre vonatkozóan.

A vásárló két lehetőség közül választhat:

  • Bizonyos termékeknél nem szeretnék ajánlatot kapni
    Lépjen a Megfigyelt termékeim oldalra és a További opciók-ra kattintva állítsa az Értesítőt kikapcsolt állapotba. Fontos, hogy ebben az esetben semmilyen értesítőt nem fog kapni a megfigyelt termékkel történt változásokról.

  • Egyáltalán nem kérek ajánlatot a megfigyelt termékekre vonatkozóan
    Kattintson a Tranzakciós beállítások oldalon az Ajánlat a megfigyelőknek letiltása opcióra. A jelölőnégyzet bekapcsolásával az eladók nem fognak tudni ajánlatot küldeni Önnek.