A Galéria Savaria ajánlatküldő funkciójának egyik alapszabálya, hogy a felhasználónak 48 óra áll a rendelkezésére, hogy válaszoljon egy beérkezett ajánlatra.

A mai napon elérhetővé vált a módosított ajánlatrendszer, amely az alábbi két újdonsággal bővült:

  • Az eladók viszontajánlatot küldhetnek az érdeklődőknek, ha az ajánlat lejárt. Erre az ajánlat beérkeztétől számított 16 napig, tehát a lejárattól számított 14 napig lesz lehetőségük.
  • Ha az érdeklődő elutasítja az eladó ajánlatát, az eladónak az elutasított ajánlat fényében lehetősége lesz átértékelni a döntését és folytathatja az alku folyamatát. Az elutasított ajánlatra az ajánlat beérkeztétől számított 16 napig küldhet viszontajánlatot az eladó.

A módosítások olyan életszerű helyzetekre kínálnak megoldást, amelyek az eladó és az érdeklődő akarata ellenére akadályozta meg a tranzakció megkötését.

Ha valamilyen oknál fogva az eladó 48 órán keresztül nem volt gépközelben, lemaradt az ajánlatról és nem tudta felvenni a kapcsolatot az érdeklődővel, ezért nem jöhetett létre a tranzakció.
Ugyanígy, ha az eladó megtette viszontajánlatát, amelyet az érdeklődő elutasított, mivel nem felelt meg elképzeléseinek, megszakadt az alku folyamata. Ezentúl az eladónak lehetősége lesz felülvizsgálni a döntését és akár egy alacsonyabb összegű ajánlattal megkeresni az érdeklődőt.

A fenti változások mellett ráncfelvarráson esett át az ajánlatok oldal, amellyel átláthatóbbá vált az ajánlatok kezelése.